Cum a fost să fiu barman și ce cocktail am făcut cu siropurile YO

Acum câteva zile am fost la Cocktail Master, o petrecere tare faină pentru siropurile YO care împlinesc 60 de ani. Articolul ăsta e despre cum am câștigat premiul I la concurs și eu nici nu voiam să concurez, dar să le luăm încet. 😀

Ajung în Interbelic Cocktail Bar, multă lume, atmosferă faină și tot ce trebuie pentru un început mișto de eveniment. Apropo, eu m-am îndrăgostit un pic de bărulețul ăsta – pentru că are un aer atât de mișto încât parcă vrei să mergi și a 2-a oară.

Având în vedere faptul că 70 % din oamenii de la eveniment erau bloggeri, e cam greu să nu te simți bine, dar hai mai bine să vă zic cum am ajuns să fiu barman pentru câteva ore și cum a trebuit să-mi fac propriul cocktail cu siropurile YO. Toată treaba era pe bază de concurs, că nu degeaba numele evenimentului era Cocktail Master. Îmi surâdea la maxim ideea că voi gusta din licorile preparate de ceilalți. Nici prin cap nu-mi trecea mie că o să fac eu niște cocktail-uri.

M-am trezit din reveria asta în momentul în care Marius mă ia de mâneca și mă duce la organizatori, spunând că vreau și eu să concurez. Stai, ce? Ce să fac? :)) “Da, mă, lasă, faci și tu un cocktail acolo și vedem ce iese!” Atât de tâmpit sunt încât am acceptat treaba asta. Și pune-te, neică, pe treabă. Adicătelea învață cum să pui suficient alcool, cum să ții sticla și alte d-astea. 

Ce cocktail-uri am preparat cu siropurile YO

A trebuit să prepar 2 cocktail-uri, unul alcoolic și altul non-alcoolic. Cum să vă zic eu, e mișto să fii în spatele barului și să știi că licoarea aia pe care o prepari matale o să ajungă băută de mulți oameni. Primul a fost cel non-alcoolic, am pus sirop de zmeură, fresh de portocale, de ananas și (parcă) ceva lămâie. Nu era senzațional – ideea era că puteai concura cu un singur preparat.

“Alcoolicul” de mine a zis că e musai să facă unul alcoolic (cu care, culmea, a și câștigat consursul). Dacă a combina whisky-ul cu Cola/ energizant sau vodka cu suc de portocale, apăi atunci, asta înseamnă că am mai fost barman. (Noot) :)) Prima mea idee a fost să pun în cocktail-ul meu 2 tipuri de alcool – am pus 2 feluri de vodka. Apoi, siropurile YO țipau la mine că trebuie să le folosesc, am folosit unul roșu (nu mai știu de care, tind să cred că de zmeură sau căpșuni), am pus fresh de ghimbir, am aruncat un pic de zahar pudră, am pus în vârf o turtă dulce și voila. Avem un câștigător. 😀

Mno, acum nu că mă umflu în pene, era bun, nu mai băusem așa ceva până atunci. Sincer vorbind, nu mă așteptam să câștig. Nu de alta, dar colegii bloggeri aveau preparate la fel de gustoase sau poate chiar peste al meu. 😀

Cam asta a fost isprava mea de barman și isprava mea de cocktail. Dacă aveți petreceri și nu aveți barman, vă rog să mă contactați. :))

La cât mai multe evenimente mișto, Creative Ideas! La mulți ani, YO sirop de fructe. 😀

4 comentarii la „Cum a fost să fiu barman și ce cocktail am făcut cu siropurile YO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *