Sari la conținut

Nu vreți să faceți niște cursuri gratuite oferite de Google? :D

Google a lansat acum câteva zile Atelierul Digital, o platformă de cursuri gratuite prin care-ți poți crește aptitudinile digitale

Mie mi se pare super mișto treaba asta pentru că e clar că online-ul ia o amploare tot mai mare pe zi ce trece. Și, dacă tot suntem conectați o bună parte din zi la mediul online, mi se pare că trebuie să-l cunoaștem din ce în ce mai bine. Cum altfel dacă nu prin niște cursuri gratuite sau făcând lucruri. Pare-mi-se că învățăm altfel dacă acționăm, în detrimentul teoriei la care reacționăm tot mai repulsiv.

Atelierul Digital este un proiect care se adresează studenților, angajaților sau proprietarilor de afaceri. Sau, bineînțeles, celor care fac primii pași în online și nu știu exact cu ce se mănâncă. Se adresează celor care sunt obișnuiți cu învățarea și aprofundarea cât mai multor lucruri, în cazul de față a noțiunilor și practicilor ce țin de domeniul digital.

Când am început treaba asta cu blogul, nu aveam habar de ce înseamnă SEO, de ce înseamnă indexare, cum funcționează un motor de căutare, care sunt tacticile de marketing sau de promovare, cum să-ți construiești un personal branding cât mai puternic sau, altfel spus, cu ce se mănâncă online-ul. Dar lucrurile acestea se învață, amu, depinde de fiecare cât de repede. :))

Revenind la Atelierul Digital și la aceste cursuri gratuite, Google pune la dispoziție o „colecție” de 23 de module pe care le puteți parcurge prin intermediul a 89 de filmulețe care vă explică tot ce trebuie să știi despre uneltele Google sau despre tacticile folosite în marea grădină 2.0. Să vă dau câteva exemple de module, zic:

 • Primii pași către succesul online
 • Cum să-ți creezi o prezență în Online
 • Ce înseamnă și cum să utilizezi la maximum e-mail marketing-ul
 • Noțiuni de SEO (Search Engine Optimization)
 • Publicitatea în online
 • Cum să gestionezi și să interpretezi statisticile
 • Cum să vinzi în mediul online

Și multe altele, lista completă a modulelor o găsiți aici. Aștept un pic de timp liber într-o zi să trec și eu prin toate astea, pentru că mi se par super interesante și de folos. Sunt super curios cum o să fie și ce-o să învăț.

Cum vi se pare acest proiect și care vi se pare cel mai interesant modul? 😀

4 comentarii la „Nu vreți să faceți niște cursuri gratuite oferite de Google? :D”

   1. Singura informație greșită care îmi trece acum prin minte, este legată de necesitatea prezenței în online a unei afaceri. Întrebarea dintr-un test suna așa ” Este important un site pentru o strategie online eficientă?” Răspunsul corect oferit de Google, era nu. Cică ajung și rețelele sociale. ( oare? pentru 2016 ? ). Bine, subiectul se poate discuta mult. Paște fericit! 🙂

    1. Hmm, nu știu de ce zice asta Google, dar poate e așa că o strategie online poate nu merge la orice fel de business (deși, da, mi se pare ciudat răspunsul; e 2016, totuși) 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: