Sari la conținut

Apără cu orice preț părerea/opinia pe care o ai

Oameni au început să iasă din ideea comunistă de a se supune. Au început să-și expună punctul de vedere atunci când au argumente solide și de bun simț referitor la ceva. (Sau NU)

Văd tot mai des că oamenii au învățat să nu mai lase capul plecat și să meargă pe ideea conform căreia „Capul plecat sabia nu-l taie”. Susțin maxim că nu asta-i cea mai câștigătoare variantă, capul plecat nu prea ajută.

Să fii spășit în zilele astea, din punctul meu de vedere, este o sinucidere curată. Cu toții avem păreri, opinii, mai mult sau mai puțin digerate de cei aflați de partea cealaltă. Apreciez când cineva îmi expune părerea lui, chit că sunt sau nu de acord cu ea. Problema, însă, apare atunci când tu nu ești de acord cu celălalt. El încearcă să te convingă că dreptatea este de partea lui și tu te lași mai mult sau mai puțin înduplecat.

Am învățat că se caută oameni fără păreri, roboți care să facă mecanic lucruri. OK, zic, dar dacă eu nu sunt de acord cu ce zici tu? Atunci se ajunge la un conflict.

De ce?

Pentru că nu putem să acceptăm și părerea celuilalt. Sau mai bine zis nu o putem înțelege. Nu putem înțelege cum de omul respectiv are o viziune și o perspectivă, alta față de noi.

Însă, există și cazurile când chiar dacă accepți părerea respectivă, ea tot una proastă rămâne. Pentru că nu este în conformitate cu lucrurile în care crezi tu, nu este conform cu personalitatea pe care o ai, cu temeiurile pe care le deții.

Dacă se ajunge în situația în care nu poți să fii de acord, dar accepți punctul de vedere al celuilalt, apară-ți cu orice preț părerea/opinia pe care o ai.

Mergi până în pânzele albe cu opinia ta. Oferă argumente și chiar dacă sunteți într-o discuție în care punctele de vedere diferă, nu trebuie să te dai la o parte și să fii de acord cu persoana respectivă doar așa pentru că ai obosit să lupți. Comunică cu celălalt și fă-l să îți ofere argumente, oferă argumente și discutați. Fiecare pune câte-o cărămidă și la un moment dat este posibil să ajungeți la un numitor comun.

Apără, așadar, fiecare părere pe care o ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: