Sari la conținut

16 locuri de văzut în Budapesta

16 locuri de vazut in Budapesta

Budapesta a fost aleasa pentru revelionul lui 2017. Am zis că trebuie să fie altfel decât cele de până acum. Dacă în ceilalți ani ne gândeam că cea mai fericită variantă era aia în care băutura și distracția din club împreună cu mulți prieteni pe lângă, de data aceasta am ales ca trecerea dintre ani să fie într-o altă țară. Sigur, cum probabil ați aflat și voi pe pielea voastră, petrecerea în alte țări nu e ca la noi. Fără focuri de artificii organizate, fără concerte, fără băut și distracție până la 7 dimineața. Dar, cu toate acestea, am avut o groază de locuri de văzut în Budapesta.

Budapesta este un oraș în care chiar ai ce să vezi. Noi am stat 5 zile și sunt sigur că nu am apucat să vedem tot, chiar dacă fiecare zi se termina cu mulți kilometri parcurși pe jos. Așa cum probabil știți, orașul este tăiat de Dunăre în 2 părți – Buda (partea mai istorică) și Pesta (partea administrativă și de distracție a orașului).

16 locuri de văzut în Budapesta

 1. Podurile peste Dunăre – e impresionant să vezi cum alții pot profita de niște simple poduri și de Dunăre. Sunt multe la număr, dar te asigur că fiecare are un acel ceva ce te va face să le vezi pe fiecare în parte. Iar podul cu lanțuri este deja cunoscut pentru frumusețea și arhitectura sa.
 2. Parlamentul din Budapesta – cea mai mare și cea mai impresionantă clădire din punct de vedere arhitectural. Este cea mai mare clădire din Ungaria, făcându-l un punct turistic super important pentru oraș. Noi am apucat să-l vedem numai din exterior pentru că toate biletele erau sold out. Apropo, dacă vreți să-l vizitați prețul este de 2200 HUF (pentru adulți), 1100 HUF (studenți și tineri între 6 și 26).
 3. Urcare cu funicularul la Castel – noi am urcat până sus cu funicularul (prețul pentru biletul one way este de 1200 HUF). Aici sunt două chestii de precizat, când ajungeți în mica piață de acolo, veți fi abordați de mulți oameni care vă promit în aceiași bani plimbare cu un mic autobuz până sus + alte chestii. Nu e cea mai fericită variantă, așa puteți să vedeți cum e să urcați cu funicularul și veți ieși și mai ieftin. În plus, după ce vizitați tot ce se poate la castel, e mișto să profitați de străduțele care vă poartă până jos, la Dunăre și așa mai găsești și alte locuri de văzut în Budapesta.
 4. Castelul Buda – este un mic oraș, cu foarte multe obiective. Plus de asta, este foartă multă istorie în locul acela. Dacă aveți puțin noroc, puteți prinde schimbul de gardă – care este un spectacol gratuit în toată regula. 😀
 5. Matthias Church – este situată tot în partea Buda, sus, la castel. Este impunatoare, superbă din punct de vedere arhitectural. Intrarea este 1,500 HUF pentru adulți și 1000 HUF pentru studenți. Și dacă vă întrebați dacă merită să dați banii aceștia pentru a o vizita, ei bine, da, merită!
 6. Bastionul Pescarilor – legenda spune că ar fi cel mai romantic loc din Budapesta. Mie nu mi s-a părut nici pe departe, bine, nu e ca și cum Budapesta ar excela în vreun fel la capitolul romantism, dar fie. Merită să-l vedeți, este chiar lângă biserica Matthias, nu aveți cum să-l ratați. Vă garantez că priveliștea de acolo o să fie ceva musai de tras în poză.
 7. Labirintul de sub castel – sunt tunelurile care s-au creat de-a lungul timpului din cauza apei termale. Acum este organizat un muzeu, iar treaba este destul de creepy. Au mai multe tematici istorice și preț de 45 de minute n-o să vă plictisiți cu siguranță. Intrarea este 2500 HUF pentru adulți și 2000 HUF pentru studenți. TIPS: dacă vreți un plus de senzații tari, mergeți după ora 18:00 când se închid toate luminile înăuntru, iar la intrare vi se va da un felinar ca să vizitați labirintul. 😀 Un motiv în plus pentru a fi pe lista voastră de locuri de văzut în Budapesta!
 8. Piața Centrală – după multă alergătură, multe obiective vizitate și o durere de picioare, sigur că trebuie să mai și mâncăm. Unde altundeva dacă nu în Piața Centrală. E ca o piață de la noi, doar că excelează prin arhitectură. La primul etaj o să găsiți și mâncare, iar dacă vreți să faceți cumpărături de fel și fel de chestii, veți avea de unde.
 9. Opera Maghiară – am avut noroc că am prins un loc liber, asta pentru că dacă nu veți lua din timp, aveți șanse mari ca biletele să fie SOLD OUT. Turul este plin de istorie și plin de informații din categoria „curiozități”, iar la sfârșit aveți și o surpriză, un recital de 15 minute de muzică. Nu mai zic de cum arată în interior, vă las pe voi să descoperiți. Intrarea, cu tot cu tur și recitalul de la sfârșit, a fost 2500 HUF de persoană.
 10. Băile termale Szechenyi – senzația de a face baie când afară sunt 0 °C este extraordinară. În rest, pentru prețul pe care l-am dat (5100 HUF de persoană), nu e mare șmecherie. Doar să nu zic că n-am fost la una dintre băile termale într-un oraș renumit pentru asta.
 11. Casa Terorii – un muzeu construit în ideea comemorării victimelor nazismului și a comunismului. Este interesant, încărcat de istorie și emoție. Prețul biletului de intrare este 3000 HUF pentru adulți și 1500 HUF pentru tineri între 6 și 25 de ani.
 12. Vaci ut – un fel de Centrul Vechi la noi, doar că mult mai civilizat și mai curat. Fără enșpe mii de cluburi, fără muzică ce vine din 5 părți, e chiar plăcut să te plimbi seara și eventual să dai o raită prin magazine.
 13. Biserica Sfântul Ștefan – dacă o vezi din exterior n-ai spune că e atât de impresionantă pe cât se arată în interior. Este, cred, una dintre cele mai mari catedrale pe care le-am văzut până acum. Nu se plătește intrarea, iar dacă ești în zonă nu trebuie să o ratezi. Noi am prins și slujba din prima zi a anului și sentimentul pe care-l ai când auzi orga este minunat!
 14. Târgul de Crăciun – nu degeaba se spune că Budapesta excelează atunci când vine vorba de târgurile de Crăciun. Ba este chiar în TOP 10 Europa la acest capitol. Este o atmosferă de poveste, cu mirosul de mâncare care te îmbie de la câteva strâzi distanță, cu relaxarea pe care o au oamenii și cu standurile cu produse tradiționale. Este un must see!
 15. Promenada pe malul Dunării – sau pe Dunăre, noi am ales să nu ne plimbăm cu vaporașul pe Dunăre, ci să vedem cât de mult se poate pe uscat. Însă plimbarea pe malul Dunării, noaptea, când totul este luminat, este un lucru pe care trebuie să-l faci dacă ajungi în Budapesta
 16. Muzeul Pinball – nu știu cum de aproape uitasem să vă zic de el. Este, poate, cel mai neașteptat loc pe care îl găsești în Budapesta. Un loc cu peste 150 de mese de pinball. Și multe alte jocuri. De la air hockey până la basket, tir cu arma și chiar bowling. Am pierdut cred că aproape 3 ore acolo și nu m-am plictisit o secundă. Și n-am reușit să mă joc nici jumătate din jocurile de pinball de acolo. Intrarea este 3000 HUF, dar merită să-l adaugi în lista de locuri de văzut în Budapesta!

Cam astea ar fi cele 16 locuri de văzut în Budapesta. Tu ce alte locuri ai mai adăuga? 😀

2 comentarii la „16 locuri de văzut în Budapesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: